aRTCAMP 2024

Art Camp Roma

24 febrer – 2 març 2024

 L’ArtCamp “Colors per al Planeta” és una iniciativa de la CNAU que des de fa 16 anys té com a objectiu fomentar el diàleg intercultural a través de l’art. Recentment es va celebrar a Roma, del 24 de febrer al 2 de març de 2024, a la Universitat de Temple, una nova edició del projecte que va finalitzar el dissabte 2 de març amb l’exposició de les obres creades durant l’esdeveniment.

El projecte és fruit de la col·laboració entre la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, amb el suport de la Comissió Nacional Italiana per a la UNESCO, la Sra. Stefania Giannini, la subdirectora general d’Educació de la UNESCO, l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) a Roma, la Sra. Hedva Ser, Ambaixadora de Bona Voluntat de la UNESCO per a la Diplomàcia Cultural, el Sr. Amid Ismail, professor al Laura H. Carnell, i Degà de la Universitat de Temple i el Kornberg School of Dentistry, i el Sr. David Krueger, del Dialogue Institute, Filadèlfia, EUA.

La temàtica principal d’aquesta edició era fomentar el diàleg entre artistes refugiats a Itàlia i artistes italians.

L’esponsor principal d’aquest ArtCamp Roma és l’Enlightened World Foundation afiliada amb la Temple University i el Dialogue Institute.

La Sra. Lydia Ruprecht, tècnica de programes del Sector Educatiu, va representar la l’ADG Sra. Estefania Giannini, les Sres. Marta D’Agosto i Chiara Maria Natta varen representar l’ACNUR, les Sres. Alessandra Carlini i Silvia Mongardo eren les representants de la Comissió italiana per a la UNESCO mentre que la CNAU va estar representada pel secretari general, el Sr. Jean-Michel Armengol.

L’ArtCamp va acollir 18 artistes procedents d’Ucraïna, Palestina, Síria, Albània, Algèria, Polònia, Andorra, Romania, Togo, i Itàlia. Els participants van poder debatre sobre el tema de la pau i el diàleg entre els pobles a través de la cultura i l’art. També es van organitzar tallers, presentacions, debats i visites a les institucions artístiques de la capital que van marcar una intensa setmana d’idees i suggeriments, a la qual els participants van respondre amb gran motivació i entusiasme.

La Comissió Nacional Italiana per a la UNESCO, representada per les senyores Alessandra Carlini i Silvia Mongardo, va il·lustrar l’exposició fotogràfica “A prop/lluny” creada amb motiu del 50e aniversari de la Convenció de la UNESCO sobre el Patrimoni Mundial i el 20e aniversari de la Convenció de la UNESCO sobre el Patrimoni Cultural Immaterial, centrada en el patrimoni de comunitats estrangeres a Itàlia. La trobada va comptar amb la presència del fotògraf Mohamed Keita que va presentar les seves obres i l’Studio Kene Photographic School que va fundar a Roma i Bamako, Mali.

Gràcies als contactes de la Comissió Nacional Italiana les obres realitzades podran ser exposades a la Biblioteca Europea de Roma a partir del 22 d’abril de 2024. De cara al setembre formaran part de l’exposició col·lectiva ArtCamp Andorra, Ajman, Malta i Roma que s’espera poder organitzar a al seu de la UNESCO a París.

La iniciativa forma part del projecte més ampli de la UNESCO “ Ruta per la pau“, promogut per Hedva Ser, artista i Ambaixadora de Bona Voluntat de la UNESCO per a la Diplomàcia Cultural i presentat per Andorra al Consell Executiu de la UNESCO l’any 2022.

Per la seva part, la Sra. Hedva Ser, va involucrar en el projecte la HNCR de Ginebra així com la Sra. Estefania Giannini, sots-directora general de la UNESCO per a l’educació i que va delegar en la Sra. Lydia Ruprecht la seva representació en una visita a l’inici de l’ArtCamp. 

En l’acte de cloenda, la Sra. Emilia Zankona, degana de la Temple University de Roma, va anunciar l’interès en continuar aquesta experiència de cara al 2026 en les noves instal·lacions de la universitat americana. També s’està treballant en l’elaboració d’una col·laboració amb la Temple University Philadelphia per poder organitzar un ArtCamp a Filadèlfia el 2025 en el marc del 250è aniversari de la Declaració de Independència dels Estats Units que es celebrarà l’any 2026.

Les obres resultants d’aquest ArtCamp s’exposaran a la Biblioteca Europea de Roma del 22 d’abril a l’1 de juliol. Es preveu fer un acte de inauguració el dia 15 de maig.

Contacta’ns

Email

info@unesco.ad

Telèfon

(376) 825 700

Direcció

C/ Prat de la Creu 68-76
AD500 Andorra la Vella
Principat d’Andorra

Pin It on Pinterest

Share This