ARTCAMP ANDORRA

Edició 2008

La Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, conscient de la riquesa cultural i artística del món i de la importància del diàleg intercultural com a base per a la pau, va organitzar, l’estiu del 2008, el primer Art Camp d’Andorra.

Aquest esdeveniment va tenir com a objectiu aplegar el nombre més elevat d’artistes possible per afavorir la cooperació i l’entesa entre els pobles en el marc de l’Any Internacional pel Planeta Terra. Durant dues setmanes, 36 artistes d’arreu del món es van trobar al poble d’Ordino enmig de les belles valls pirinenques per donar vida a aquest projecte.

Aquests artistes es van reunir gràcies a la xarxa de comissions nacionals per a la UNESCO, en el marc del programa de participació i van portar a terme les activitats següents:

• Crear una exposició d’obres originals i de gran creativitat;

• Redactar un manifest col·lectiu destinat a ressaltar la importància que els artistes donen als valors fonamentals de la UNESCO i a l’esperit del Conveni sobre la protecció i la promoció de la diversitat de les expressions culturals;

• Poder presentar la seva cultura, sigui a través de la gastronomia, de la música, dels vestits tradicionals o del material audiovisual.

Tota aquesta feina es va poder complir gràcies al suport financer de la UNESCO, del Comú d’Ordino i de la societat filantròpica BOMOSA. Agraïm també la confiança que ens van dipositar altres col·laboradors a fi de facilitar l’assegurança, el transport intern i extern de les persones i un llarg etcètera d’ajuts necessaris en aquests esdeveniments.

Estem convençuts que tot l’esforç realitzat ha de servir per avançar en un món més obert, més creatiu i més democràtic i que l’expressió artística haurà estat un bon mitjà per fer comprendre al món que en termes d’humanitat només hi ha una raça, la dels homes, i que en l’expressió artística aquestes races parlen un sol llenguatge, el de l’art.

Esperem amb gran impaciència poder organitzar l’any 2010, una nova edició de l’Art Camp i convidem tothom a participar-hi.

L’Art Camp “Colors per al Planeta” neix de la necessitat que tenim els pobles de la Terra d’entendre’ns per afrontar conjuntament els reptes que el segle XXI ens posa al davant: el canvi climàtic, la migració de grans grups humans fugint de la fam i la pobresa, les guerres i un llarg etcètera de calamitats que posen en perill la supervivència humana. Per aquestes raons, l’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2008 l’Any internacional del Planeta Terra, per alertar la raça humana que cal trobar els camins de concòrdia, de fraternitat i de diàleg que permetin aturar la situació actual del nostre planeta.

Sense cap mena de dubte, el llenguatge universal que entenen millor tots els humans és l’art. “Colors per al Planeta” és un exemple clar del que pot fer un grup de persones de races, cultures i religions diferents, procedents dels quatre punts cardinals, en un exercici pràctic de respecte i de convivència. Sota els auspicis de la UNESCO, el Govern d’Andorra, el Comú d’Ordino i la societat filantròpica Bomosa, els trenta-sis artistes reunits al poble d’Ordino van treballar en espais comuns, compartint tècniques i punts de vista sobre l’art i la vida als països respectius. Aquests dies de convivència ens van deixar una gran col·lecció d’obres que il·lustren la riquesa de la diversitat cultural i la possibilitat d’entesa i de diàleg entre persones d’origen diferent.

.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Artistes

MAÏS

Spain

Per a mi l’Art Camp d’Ordino ha estat important pel que fa a la interacció i a l’intercanvi cultural, ideològic, polític, religiós, etc. i sobretot per haver iniciat noves amistats.

AHMAD FUAD OSMAN

Malaysia

Per a mi l’Art Camp d’Ordino ha estat important pel que fa a la interacció i a l’intercanvi cultural, ideològic, polític, religiós, etc. i sobretot per haver iniciat noves amistats.

LIONEL LAUSSEDAT

France

Avui dia un artista té el deure de parlar sobre el món i l’Art Camp és un exemple perfecte per fer-ho.

JOAN PERIS

Spain

Una experiència artística provocadora.

ERDENETSOG TSERENCHIMED

Mongolia

Estic molt content d’haver conegut artistes tan grans.

TSENDSUREN NARANGEREL 

Mongolia

M’agrada Andorra, la gent és tan acollidora, espero tornar-hi per conèixer-la millor.

EVDOCHIA ZAVTUR

Republic of Moldova

El paisatge, la bellesa natural, la gent i, sobretot, les muntanyes em van permetre revelar el meu món interior als espectadors d’Andorra.

FAUST CAMPAMÀ

Andorra

L’experiència d’aquest Art Camp només ha confirmat la meva creença: l’Art és el més internacional de tots els llenguatges.

JOAN PANISELLO 

Spain

Per a mi l’Art Camp ha estat una autèntica loteria. He guanyat artísticament compartint les meves experiències amb els meus companys artistes, he guanyat lingü.sticament i, el més important, ha fet brotar el meu profund amor per una humanitat més forta.

SUELIN LOW CHEW TUNG

Grenada

Un munt d’energia.

SARANTIS GAGAS

Greece

Hi vaig trobar més del que esperava.

LAURA GÓMEZ 

Andorra

Molt enriquidor. He après moltes coses en pocs dies.

LOZJE KALINSEK

Slovenia

Una de les experiències més fresques d’entre tots els Art Camps en què he participat.

CHAN VITHARIN

Cambodia

Cada artista, amb la seva pròpia percepció, ha creat un treball únic, la unió de tots els artistes ha creat un món propi.

PATRICK CAUVIN 

Haiti

L’harmonia entre els artistes i l’hospitalitat del poble andorrà em van fer creure en un món sense odi, sense violència, un món d’amor i de pau.

HERBERT CHRISTIAN STOEGER

Austria

A l’Art Camp, l’art uneix persones durant alguns dies o potser més…

DOMNITA MARIA VIERU

Republic of Moldova

No oblidaré mai aquest magnífic “estiu creatiu” del qual he gaudit.

JOSEP CAÑADA 

Spain

 

 

EUGEN RAPORTORU

Romania

Desitjo un bon futur a l’Art Camp i que Déu en permeti nombroses edicions. Per a mi ha estat una experiència única i tot era extraordinari…

MARGARITA VUL

Estonia

He après a dir les coses més importants a aquelles persones de les quals no conec l’idioma. A través del llenguatge corporal o pintant per a ells.

ZAAL LOBJANIDZE 

Georgia

Realment em va agradar molt, la gent, la natura, tot estava bé!

 

LORIDANA TALPOS

Romania

Aquesta experiència va ser per a mi com una porta oberta cap a allò desconegut.

ANA MARIA GRUIA

Romania

Ha estat l’Art Camp més internacional al qual he participat.

ANGEL MICEVSKI 

The former Yugoslav Republic of Macedonia

Tots diferents, tots iguals.

 

ELSA MARTINI

Albania

Va ser una bona oportunitat de trobar bons artistes i de viure en una comunitat artística.

ROLANA CECKAUSKAITE

Lithuania

Simplement estic contenta d’haver estat aquí.

EDITA MATULIONYTE 

Lithuania

Un lloc i un espai màgics.

 

SARA VALLS

Andorra

Simplement riquesa cultural.

SAMA

Burkina Faso

Ha estat una experiència de “llenguatge de sords”, un munt de gestos però ens enteníem els uns als altres.

FRANCISCO RIVERO

Cuba

Un cicló. 

 

LIUDMYLA MIESHKOVA

Ukraine

L’ambient amistós en l’Art Camp em va impressionar, aquestes persones rialleres han calmat la meva ànima. En aquest entorn es treballa amb gran plaer.

COSTICA ONUTA

Romania

Els tresors d’aquest lloc em van encisar, saludo tots els participants de tot cor.

ANA ASAVEI

Romania

 

 

PETRU ASIMIONESEI

Ukraine

VLADIMIRO DELGADO

Cape Verde

SCOLASTIQUE KAPINGA

Democratic Republic of the Congo

Edició 2008

El catàleg de l’edició 2008 amb tota la informació.
MÉS OBRES I ARTISTES

Altres edicions Art Camp

ART CAMP 2010

ART CAMP 2012

ART CAMP 2014

ART CAMP 2016

ART CAMP 2018

Pin It on Pinterest

Share This